Gotas de Luz
 
 
 
 

La vida ens ofereix una oportunitat única d'experimentar-nos en comunió i lliures,
des d'una escolta relaxada, en la qual tot és benvingut...
Res a esdevenir, res a desitjar, només Ésser...

La vida ens ofereix una oportunitat única d'experimentar-nos en comunió i lliures,
des d'una escolta relaxada, en la qual tot és benvingut...
Res a esdevenir, res a desitjar, només Ésser...
 

Sobre mi Sobre mi El meu nom és Lidia Alarcón Mateo, em vaig iniciar en el ioga el 1989 amb el meu primer Mestre Rubén Darío. Vaig començar a prendre consciència de com el ioga millorava la qualitat de la meva vida i em portava cap a la calma en un moment de la meva vida amb molta agitació ja que vaig treballar per al grup Inditex en el món de la moda durant catorze anys (1989-2003) i va ser gràcies al ioga que vaig poder experimentarme en plenitud sense caure en baixes per depressió o ansietat com tantes companyes de l'època.

El meu desig intern de saber més sobre el ioga (i mai pensant que em dedicaria a això, ja que estava en ple èxit laboral), em va portar a fer el professorat de ioga durant els anys 2003-2004. També l'any 2000 aproximadament vaig començar a practicar la contemplació, tècniques de meditació i em vaig formar com a terapeuta en shiatsu, ito-termie i altres teràpies japoneses amb Marc Juncosa. Tota aquesta formació en teràpies m'ajudava a tenir més consciència de l'anatomia i de la interacció amb la ment.

Aquest aprofundir en el ioga durant el professorat em va ensenyar no només les tècniques del Hatha ioga i la comprensió profunda de textos sagrats, sinó a estimar el ioga, a la comprensió que tenia en el meu poder la clau mestra per crear un estat intern i viure en plenitud sense condicionants!!

Va ocórrer en mi un fort desig intern de canvi i les circumstàncies van permetre que pogués anar-me'n d'Inditex i crear un espai on el ioga fora transmès d'occident a occident, però amb la base més purista d'orient i així va sorgir “Gotas de Luz”, el centre de ioga en el qual he posat la meva capacitat de transmissió, per transmetre l'art de l'escolta a través del ioga, des de 2005.

Durant els anys 2010-2012 vaig fer un post grau de ioga terapèutic fet amb Francisco LLuid. Amb aquest coneixement més profund del cos humà i de les malalties, la capacitat d'adaptar les tècniques al practicant em van fer més conscients encara, però des de la seguretat de la coneixença.

Durant els anys 2009-2011 vaig tenir la gran oportunitat de fer amb Pierre Losa l'únic curs de ioga de l'energia amb pedagogia donat a Espanya. En aquest curs vaig aprendre l'art de l'escolta, a combinar diversos suports d'atenció combinats dins la sessió de ioga habitual, que permet estar present pràcticament durant tota la sessió convertint-se en una meditació en moviment.

Actualment segueixo transmetent la manera de conèixer-se a través del ioga i jo personalment segueixo formant-me dia a dia i no només amb cursos, especialment a través dels éssers que vénen a practicar ioga, el coneixement només s'integra a través de la pràctica. La vida ensenya que cada oportunitat és única.